15 ani au trecut, parcă, dintr-o clipire. Am început de jos și nu aveam deloc idee ce aventură ne așteaptă! Eram 6, acum suntem 200. Am început într-un apartament de 2 camere, acum numim acasă o clădire impresionantă de 7 etaje, care ne poartă numele. Nu e ca și când așa am plănuit cursul lucrurilor de la început. Nici vorbă, eram doar o gașcă de tineri, care nu intenționau să trăiască o viață ordinară, așa că am pus în joc toată experiența și expertiza noastră, pentru a o transforma într-una extraordinară. Și iată-ne azi, acum și aici, în aceeași formulă, trăind același vis și având aceeași dorință de a transforma orice activitate ordinară într-o experiență extraordinară.

 

Istoric

Young, but with an interesting story

 • 2007

  Pro Medisoft Consulting SRL

  Asemeni multor altor povești de succes, și povestea noastră a început de jos, timid și din joacă. O joacă în care am pus nu doar pricepere ci și multă pasiune și încredere. Nu chiar în confortul deja epopeic al unui garaj, ci într-o mică locuință din Săcele, Brașov, un grup de 4 prieteni pasionați de Java au început să preia proiecte software din domeniul medical de la clienți din Germania. Cu entuziasmul începuturilor promițătoare, dar fără cunoștințe de limbă germană, am început să ne familiarizăm cu noțiuni precum PZN, Artikelübersicht, Einheit sau Darreichungsform. Cu pași mici până aici, cu salturi mari de atunci mai departe, până în zilele noastre.

   

 • 2009

  Apariția departamentului Call Center

  Doi ani mai târziu, ne bucurăm de primii clienți de amploare în VersandApotheke și hotărâm să dezvoltăm segmentul de servicii oferite, astfel că, pe lângă echipa deja mult extinsă de programatori s-a conturat un nou departament, cel de Call Center, care oferă suport tehnic și de funcționalitate farmaciilor din Germania. În felul acesta, nu doar dezvoltăm cele mai inovative și intuitive servicii pentru clienții noștri, ci le oferim și suport în folosirea lor, precum și asistență în cazul în care întâmpină probleme. Și acest departament este într-o continuă dezvoltare, cu un focus constant pe preîntâmpinarea neajunsurilor care pot apărea pentru clienții noștri.

   

 • 2010

  Awinta Consulting SRL

  2010 a fost anul marilor schimbări, pe care le-am îmbrățișat cu încredere și entuziasm. Exact așa cum am și început, de fapt. Provocarea a venit prin oferta unui investitor străin, VSA GmbH, care ne-a propus să dezvoltăm un ERP în Java. Nu am stat deloc pe gânduri. O echipă formată din 10 colegi a avut o primă vizită pentru preluarea proiectului din Germania, căreia i-a urmat o suită de schimbări la foc deschis: de la Windows am trecut la Linux, de la C# la Java, de la tastatura americană la cea nemțească, de la Pro Medisoft la Awinta Consulting.

  Un important ziar din domeniul farma (DAZ) definise la acea vreme fuziunea dintre Pro Medisoft și VSA <<Fusion oder Confusion>>. Fuziune sau confuzie. Pentru firma noastră, această mișcare a lărgit considerabil spectrul de business, de proiecte, de experiențe și de interacțiuni umane.

   

 • 2016

  Kronsoft Development SRL

  Suntem din nou parte activă și pion important într-o nouă fuziune, de astă dată cu firma Asys GmbH, care ne îmbogățește portofoliul cu un al cincilea sistem ERP pentru farmacii. Activitatea noastră de oferire de soluții software și suport se extinde pe o arie mult mai largă, echipa crește și îmbrățișează multe noi provocări, iar piața deservită se lărgește și ea, incluzând diferite insitituții medicale din Germania, care deja colaborează cu Noventi. Acesta este momentul în care compania noastră se alătură grupului Noventi, lider pe piața farmaceutică din Germania, având în gestiune peste 11.000 farmacii. Momentul fuziunii coincide și cu momentul în care alegem să ne schimbăm numele într-unul cu o puternică rezonanță față de orașul nostru natal, Brașov.

   

 • 2017

  Parteneriat cu Universitatea Transilvania din Brașov

  Pe măsură ce numele nostru a început să aibă rezonanță iar echipele să crească și să se dezvolte tot mai mult, o preocupare mai veche dar mereu constantă s-a transformat, în sfârșit, într-o realitate bine definită. Ne doream ca business-ul nostru să aducă laolaltă oameni cu experiență, dar și tineri isteți și muncitori, pregătiți să iasă în lumea programării cu toată energia și tehnica deprinsă din băncile școlii. Astfel că am încheiat un parteneriat cu secția de Matematică-Informatică a Universității Transilvania din Brașov, benefic și fructuos de ambele părți. De la începuturile acestui parteneriat am reușit să ne diferențiem de competitorii noștri prin procedura complexă de internship, care nu doar că oferă acces la informație hands-on tinerilor care doresc să lucreze în domeniu dar și un loc de muncă imediat, independent de experiența lor. Pe măsură ce creștem, îi susținem și pe alții să crească alături de noi.

   

 • 2018

  Ne mutăm acasă!

  Nicăieri nu e mai bine decât acasă, iar din 2018 avem un acasă exact așa cum ne-am dorit de ani de zile. Numărul colegilor a crescut mult, lucram din mai multe sedii luate în chirie, astfel că am știut că a venit momentul să avem un loc al nostru. După 2 ani de șantier, muncă asiduă, idei, planuri și implementări, am inaugurat clădirea Kronsoft Development, într-o zonă strategică a orașului, cu acces la numeroase facilități. Echipa s-a reunit iar poveștile au continuat să se scrie acasă.

   

 • 2019

  Inaugurăm sala care ne poartă numele!

  Preocuparea noastră pentru educație și pentru tinerii care pot scrie istorie dacă primesc sprijinul cuvenit nu a slăbit defel în intensitate, ci a căpătat noi valențe. Din dorința de a fi alături și altfel Facultății de Matematică Informatică am dat viață, culoare și sens sălii PIII 7, care de acum se numește Sala Kronsoft. Renovată, mobilată și dotată astfel încât să poate fi folosită în scopuri multifuncționale, ea găzduiește activități didactice diverse și e martora unei colaborari deosebite pe care o prețuim și cu care ne mândrim între compania noastră și Universitatea Transilvania din Brașov.

   

 • 2020

  Inaugurăm sediul Kronsoft de la Iași

  Datorită numeroșilor candidați pe care îi aveam în județul Iași dar și în împejurimi, precum și datorită proximității unui mare centru universitar, am decis să deschidem un sediu Kronsoft și la Iași. Întâmpinat cu entuziasm și voie bună de colegi și posibili candidați, parcursul lui a fost înfrânat de apariția pandemiei. Cum nu știm de rău care, la un moment dat, să nu aducă și un bine, necesitatea de home office s-a transformat în scurt timp într-o oportunitate, astfel că de atunci și până în prezent ne-am îmbogățit cu colegi din toate colțurile țării, bucuroși să ne fie alături și să se dezvolte în echipa noastră.

   

Echipa

Garanția succesului nostru: oamenii din spatele proiectelor

Florin Popa

Manager

Ana Codrea

Financial Manager

Claudia Preda

Financial Controller

Andreea Vintila

HR Manager

Ella Trufasu

HR Specialist

Ioana Manolescu

HR Specialist

Mircea Oprea

Growth Manager & HR Advisor

Virgil Botea

Project Manager

Valeriu Crăciun

Project Manager

Razvan Tomescu

Project Manager

Catalin Magdo

Project Manager

Marian Trufasu

Project Manager

Marian Rusu

Project Manager

Zsombor Szabo

Project Manager

Vizune & Misiune

Împuternicim organizațiile de Healthcare, prin serviciile software de calitate pe care le punem la dispoziție

Credem cu tărie că managementul sinergetic aduce un suflu nou și eficiență în business. Proiectele noastre dovedesc cât de importantă este cooperarea între persoane cu experiențe diferite. Dezvoltarea de la distanță a soluțiilor software dorite este, de multe ori, eficientă din punct de vedere costuri și suficientă, însă interacțiunea interpersonală din momentele critice ale proiectului este de neînlocuit. Astfel învățăm mult mai bine să înțelegem proiectul și să ne dăm seama CE avem de făcut. CUM facem ține de expertiza noastră, însă, în felul acesta, va putea fi implementat cu și mai mare succes mai apoi.

 

Valorile noastre

Dinamism

ne adaptăm constant nevoilor clienților și schimbărilor de pe piață

Agilitate

nu lucrăm din greu, ci lucrăm în mod inteligent

Inovatie

dezvoltăm în mod constant soluții și servicii noi și valororase

Fairness

We embrace diversity, courtesy and equity.

Sustenabilitate

lucrăm în mod eficient și folosim resursele cu simț de răspundere

Libertate

lucrăm de oriunde ne dorim; suntem liberi și responsabili